Koulukiusaamista vastaan jääkiekolla ja julkkiksilla

0

”Me kaikki olemme erilaisia. Kaikkien kanssa ei tarvitse olla paras kaveri, mutta jokaisen kanssa pitää tulla toimeen. Kiusaaminen ei ole nykyaikaa. Jos tekee mieli kiusata,  mieti minkälaista olisi, jos sinua kiusattaisiin.”

Siinä kiteytettynä huippujääkiekkoilija Ville Niemisen viisas viesti uusikaupunkilaisille nuorille. Hän kertoi tuota viestiään Uudenkaupungin torilla, jonne oli kerääntynyt iso joukko nuoria katsomaan Stanley cupin voittajan lämäystaitoja, pyytämään huippukiekkoilijan nimikirjoituksia ja kuulemaan hänen tärkeitä ohjeitaan paitsi kiusaamisesta myös terveellisistä elintavoista ja oikeanlaisesta ravinnosta.

Tällaisia tilaisuuksia tarvitaan. Tietenkin tarvitaan koulujen opettajien ja muun henkilökunnan jatkuvaa johdonmukaista työtä kiusaamisen estämiseksi. Tietenkin tarvitaan ensiarvoisen tärkeää kotien kasvatustyötä. Tarvitaan kuitenkin myös tällaisia tempauksia, joissa nuorison arvostamat idolit muistuttavat siitä, mikä on oikein ja mikä väärin. Onkin erinomainen asia, että Rauman Lukon pelaajat tekevät työtä kiusaamista vastaan vierailemalla kouluissa – ja nyt tällä kerralla Ville Nieminen Uudenkaupungin torilla.

Tempaukset koulukiusaamista vastaan saavat Uudessakaupungissa jatkoa runsaan viikon kuluttua, kun kaksi Duudsonien jäsentä saapuu kaupunkiin puhumaan tästä tärkeästä asiasta. Pohitullin koulun suureen saliin kootaan kaikki uusikaupunkilaiset peruskoululaiset, joten luvassa on todellinen tehoisku koulukiusaamisen kitkemiseksi.
”Jokaisen kanssa pitää tulla toimeen. Kiusaaminen ei ole nykyaikaa.”