Laitila lyttää Ugin tuulivoimakaavan

0

Laitilan kaupunki lyttää lausunnossaan Uudenkaupungin tuulivoimayleiskaavaluonnoksen.
– Tällä tuulivoimayleiskaavalla, josta ei tehdä oikeusvaikutteista ja jonka selvitykset ovat erittäin puutteellisia, ei ole oleellista hyötyä tuulivoimaluvista päätettäessä, lausunto vetää yhteen.

– Kaavamääräykset ulottuvat kahdessa paikassa eli Kylähiidessä ja Varhelassa Laitilan kaupungin puolelle. Se ei ole mahdollista, koska kunta ei voi yksipuolisesti laatia rajoittavia määräyksiä toisen kunnan alueelle, lausunnossa painotetaan.

Luonnoksesta ei ole niin ikään kuultu kiinteistönomistajia, joita voimaloiden melu- ja välkealueella on Laitilan puolella lukuisia. Esimerkiksi Rohijärvellä mökkejä on alla kilometrin päässä esitetyistä voimaloista.

Juhani Marttala

Lue lisää 27.11.2014 lehdestä