Mökkiläisten mielestä mukava kaupunki

0

Syksyn keskellä Uudessakaupungissa on analysoitu mökkiläisten mielipiteitä kaupungista. Kyse ei ole tietenkään mistään tieteellisestä tutkimuksesta, mutta jotain 140 mökkiläisen mielipiteet varmasti kuitenkin kertovat.

Tärkein tulos on se, että suurin osa kesäasukkaista on tyytyväisiä Uuteenkaupunkiin. Uusikaupunki koetaan vireäksi ja kauniiksi kaupungiksi, jossa ihmiset ovat ystävällisiä. Runsaista tapahtumista pidetään ja niistä tiedotetaan mökkiläisten mielestä hyvin. Myös kaupungin hyvää tunnelma kiitellään ja pikkukauppojen palveluista pidetään. Kehuja saavat myös ravintoloiden ruoka ja palvelut.

Vastaajat luettelevat lisäksi monia kohteita, jotka saavat heiltä kiitosta. Niitä ovat kirjasto, Pakkahuone, kirpputorit, Crusell-viikko, sairaalan ensiapu, monipuoliset liikuntapalvelut, matonpesupaikat, maksuton pysäköinti ja hieno puutaloalue. Tärkeää on myös se, että kesäasukkaat kokevat saavansa monipuolista tietoa kaupungista ja sen tapahtumista sekä kaupungin infopaketista että Uudenkaupungin Sanomien kesämökkijakeluista.

Toki mökkiläisiltä löytyy kritiikkiäkin, joka kohdistuu lähinnä jätepisteisiin ja teiden kuntoon.

Äskettäin julkistettu matkailijaselvitys antoi pitkälti samansuuntaisia tuloksia. Täällä vierailleet matkailijat olivat kaupunkiin ja sen palveluihin todella tyytyväisiä.

Mikähän mahtaisi olla vakituisten asukkaiden mielipide? Onko niin, että me uusikaupunkilaiset olemme liian tottuneita siihen kaikkeen hyvään, minkä keskellä elämme ja mistä voimme nauttia?