Ystävällinen pikkukaupunki

0

Uudenkaupungin matkailutoimisto on viime vuosina selvittänyt kaupungissa käyvien matkailijoiden mielipiteitä. Tänä vuonna vastauksia kertyi ennätysmäärä eli yli tuhat. Vaikkei kyse olekaan mistään tieteellisestä tutkimuksesta tai kontrolloidusta kyselystä, jotain vastaukset kuitenkin kertovat.

Erityisen merkittävää on se, että lähes kaikki kyselyyn vastanneet sanoivat saaneensa Uudessakaupungissa hyvää palvelua ja peräti 41 prosenttia oli sitä mieltä, että palvelu oli erinomaista. Uuttakaupunkia pidettiin ihanana kesäkaupunkina. Erikseen kehuttiin kaupungin merellisyyttä, vanhoja puutaloja ja pikkukaupungin idyllisyyttä sekä ystävällisiä ihmisiä, tunnelmaa, rauhallisuutta ja siisteyttä. Ja tietenkin Pakkahuonetta, Bonkia, Pilvilinnaa ja muita matkailukohteita.

Kyselyn tuloksiin sisältyykin keskeisen tärkeä viesti. Uusikaupunki on todella merellinen, ystävällinen, idyllinen ja rauhallinen pikkukaupunki, jossa saa hyvää palvelua ja jossa on mielenkiintoisia tutustumiskohteita. Tämä kaikki on Uuttakaupunkia aidoimmillaan. Ei kannata yrittää väkisin olla jotain muuta.

Tämä kaikki on hyvä muistaa myös joulunalusaikana. Koko kaupungin ja kaupunkilaisten kannalta on tärkeää, että joulunakin käytetään paikallisia palveluja. Se on tärkeää noiden palveluiden säilymisen ja koko kaupungin hyvinvoinnin kannalta. Paikalliset yrittäjät rakentavat kaupunkilaisille ja vähän muillekin tarjontaa ja tapahtumia teemalla ”Pikkukaupungin jouluilo”. Se on hyvä ja aito tavoite.