Eurooppa vaarassa jakaantua taas kahtia

0
Tilaisuuteen saapuessaan Ilkka Kanerva kiersi kättelemässä tuttuja katsomossa.
Tilaisuuteen saapuessaan Ilkka Kanerva kiersi kättelemässä tuttuja katsomossa.

Eurooppa on suuressa vaarassa jakaantua kahtia, kuten oli jakaantunut kylmänsodan aikana. Sitä pelkää kansanedustaja Ilkka Kanerva, joka kertoi näkemyksiään Ukrainan kriisistä ja sen taustoista maanantaina Laitilassa.

– Jakaantuminen on tosiasia, jos ei kyetä löytämään poliittista ratkaisua idän ja lännen välillä. Poliittiseen ratkaisuun on mahdollista päästä sovittelun kautta, millä käynnistetään normaali dialogi Venäjän ja Ukrainan välillä, Kanerva arvioi.

Sovittelijaksi tarvitaan jokin kansainvälinen yhteisö. Parhaiten rooli Kanervan mielestä istuu Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyjille, koska molemmat kriisin osapuolet ovat järjestön jäseniä. Sen presidentiksi hänet valittiin kesällä.

Juhani Marttala

Lue lisää 04.12.2014 lehdestä