Katuvalojen uusiminen jatkuu

0
Valaistuksen uusiminen aloitettiin keskustan alueella ensimmäiseksi Vuorikadulta, jonka varrella uudet katulamput ovat luoneet tunnelmaa puutalokortteleihin jo usean vuoden ajan.
Valaistuksen uusiminen aloitettiin keskustan alueella ensimmäiseksi Vuorikadulta, jonka varrella uudet katulamput ovat luoneet tunnelmaa puutalokortteleihin jo usean vuoden ajan.

Uusikaupunki on valmistautunut valaistusta koskevaan EU-direktiiviin, joka kieltää elohopeahöyrylamppujen myynnin ja valmistuksen vuodesta 2015 lähtien. Katuvalaistusta on uusittu pitkäjänteisesti jo useamman vuoden ajan. Työtä riittää vielä tulevillekin vuosille, sillä kaupungissa joudutaan korvaamaan uusilla noin 3 500 valaisinta.

– Vanhat elohopealamput vaihdetaan energiatehokkaiksi led- tai monimetallilampuiksi. Tänä vuonna katulamput on uusittu muun muassa Alisenkadun ja Ylisenkadun länsipäässä, Vallikadulla, Mäyhälänkadulla, Kirkkokadulla sekä  Pakkahuoneen ja Kaupunginlahden rannassa, kertoo kaupunginarkkitehti Leena Arvela-Hellén.

Lue lisää 13.12.2014 lehdestä