Ostamisen vaikeus

0

ristoOlen todella huono ostamaan lahjoja. Jouluostoksilla en meinaa millään keksiä, mitä kenellekin pitäisi antaa. Yleensä jätän joululahjaostokset pyhiä edeltävälle viikonlopulle. Vain harvoin olen ostanut yhtään lahjaa aikaisemmin.

Tätäkin kirjoittaessa paketit ovat ostamatta eikä päässä liiku juuri yhtään lahjaideaa. Jotain pitäisi kuitenkin keksiä isälle, äidille, molemmille veljilleni sekä 5-vuotiaalle kummitytölleni. Viimeksi mainittu on vaikein, sillä kahden veljen kanssa kasvaneena en osaa yhtään ajatella, mistä 5-vuotiaat tytöt tykkäävät. Onneksi hänen vanhemmiltaan on aina saanut vinkkejä.

Joitakin vuosia sitten lahjojen ostaminen oli yksinkertaisempaa, kun saattoi mennä helpomman kautta ja ostaa dvd- ja cd-levyjä. Nykyisin molemmat tuntuvat jo hieman vanhentuneelta tekniikalta, kun erilaiset nettipalvelut ovat tehneet niistä turhia.

Itse vielä haluan ostaa suosikkiartistieni levyjä, vaikkakin viime vuosina levyhyllyt eivät ole täyttyneet takavuosien tahtiin. Laskin pari viikkoa sitten, että olen ostanut tänä vuonna viisi cd-levyä. Niidenkin kohdalla kyse on ollut enemmän artistien tukemisesta, sillä lopulta olen kuunnellut kaikkia levyjä enemmän Spotifysta. Dvd-elokuvia olen hankkinut vielä vähemmän.

Yksi helppo lahjavaihtoehto on kuitenkin pitänyt pintansa vuodesta toiseen – kirjat.

Edellisessä työpaikassani kulttuuritoimitus järjesti aina ennen joulua kirja-arpajaiset, joissa jaettiin vuoden aikana arvosteltavaksi tulleet kirjat, ja niitä muuten riitti. Vaikka olin vain tarvittaessa töihin kutsuttava, satuin muutamana vuotena olemaan juuri tuona päivänä töissä ja sain myös oman nivaskani. Osa kirjoista meni heti jakoon, mutta pari kertaa arpa suosi ja sain sopivaa paketin täytettä.

Tänä vuonna pitää käyttää enemmän ajatusta lahjakirjojen hankinnassa, mutta ehkä se on vain hyvä asia. Kirjakauppa on siis varma kohde ennen joulua, mutta ehkä en ihan kaikkia ostoksia siellä silti tee. Joka tapauksessa ainakin pyrin ostamaan kaikki lahjat Uudestakaupungista.

Ostamisen vaikeudesta huolimatta en silti ota paineita lahjojen hankinnasta. Lähes joka kerta olen panostanut kaiken yhteen päivään ja aina kaikki ovat minulta jonkinlaisen lahjan saaneet.

Lopuksi on kuitenkin pakko tunnustaa, että tavoistani poiketen olen yhden lahjan olen jo hankkinut, vaikka jouluun on vielä pitkä aika.