Seurakunta jäi ilman kiinteistöpäällikköä

0

Uudenkaupungin seurakunnan kauttaan lopetteleva kirkkovaltuusto hyväksyi viimeisessä kokouksessaan viime viikolla ensi vuoden budjetin. Valtuusto joutui äänestämään kahdesta asiasta, joista toinen koski kiinteistöpäällikön palkkaamista seurakunnalle.

Ainakin maallikon mielestä seurakunnassa jos missä tarvittaisiin kiinteistöistä vastaava alan ammattilaista. Seurakunnalla on useita isoja ja arvokkaita kirkkoja, seurakuntataloja, leirikeskuksia ja paljon muita kiinteistöjä. Jossain tarvitaan aina remonttia, joka pitää hoitaa ammattitaidolla. Mikäli remonttitarpeet jäävät huomaamatta ja hoitamatta, kustannukset saattavat nousta todella suuriksi. Noin 30 000 eurolla ei paljon kirkkoa kunnosteta. Tuon summan osa-aikaisen kiinteistöpäällikön kustannukset vuodessa olisivat olleet.

Kirkkoneuvosto esitti tällaisen henkilön palkkaamista muutaman vuoden tauon jälkeen. Asia nousi esille taannoin pidetyssä piispantarkastuksessa, jonka loppukatselmuksessa palkkaamista kehotettiin miettimään. Kirkkovaltuuston enemmistö päätti kuitenkin äänestyksen jälkeen äänin 13-8, että kiinteistöpäällikköä ei palkata.

Se on tietenkin kaikkien sääntöjen mukaan tehty päätös, jota nyt noudatetaan. Suurena vaarana kuitenkin on, että päätös saattaa aiheuttaa vielä taloudellisia tappioita seurakunnalle. Henkisiä tappioita se on jo aiheuttanut, sillä seurakunnan talouspäällikkö päätti irtisanoutua tehtävästään ainakin osittain valtuuston ratkaisun vuoksi. Tulos on tältä osin siten jo pahasti miinuksella.