Siivosten Mattila on Europa Nostra -palkintoehdokkaana

0
Mattilan talonpoikaistilan esinekokoelmien helmen muodostavat noin 450 juustokehää. Pentti ja Anne Siivosen Mattila on ehdolla Europa Nostra -kulttuuriperintöpalkinnon saajaksi.
Mattilan talonpoikaistilan esinekokoelmien helmen muodostavat noin 450 juustokehää. Pentti ja Anne Siivosen Mattila on ehdolla Europa Nostra -kulttuuriperintöpalkinnon saajaksi.

Pentti ja Anne Siivosen Mattilan talonpoikaistila Kalannissa on mukana kilpailemassa Euroopan Unionin ja Europa Nostran yhteisistä kulttuuriperintöpalkinnoista. Suomesta mukana kilpailussa on kaikkiaan seitsemän ehdotusta. Kalannin Tammiston kylässä sijaitseva Mattila on ehdolla palkinnon saajaksi Suojelu ja konservointi -kategoriassa.

Perusteita palkinnolle löytyy, sillä Pentti ja Anne Siivonen ovat entisöineet 1890-luvun lopussa rakennetun Mattilan päärakennuksen sekä sisältä että ulkoa alkuperäiseen asuunsa. Lisäksi he ovat siirtäneet tilan maille kaikkiaan 14 muuta rakennusta aitoista riiheen ja pajaan. Yksi rakennuksista on hirsinen huussi, joka on valittu sarjassaan Suomen kauneimmaksi, todetaan hankkeen esittelytekstissä.

Lue lisää 04.12.2014 lehdestä