Toivelahaja lapsille ja aikuisille

0

Toivelahja Lapselle -keräys toteutettiin Uudessakaupungissa tänä vuonna kolmannen kerran. Järjestäjänä oli MLL:n Uudenkaupungin paikallisosasto yhdessä kaupungin sosiaalitoimen kanssa. Yritysten ja yksityisten kaupunkilaisten lahjoitusvaroilla hankittiin joululahjoja Uudenkaupungin alueen vähävaraisten perheitten lapsille. Lahjoja hankittiin ja jaettiin kaikkiaan 161.

-Iloisuus ja kiitollisuus on näkynyt kasvoista, kun lahjoja on haettu, sanoi hankkeessa mukana ollut Sinikka Van Der Meer (US 20.12.). Se on hieno asia. Varmasti myös lahjoittajat ovat kokeneet iloa ja kiitollisuutta. Ainakin me Uudenkaupungin Sanomissa olimme osaltamme ilolla mukana tässä hyvässä hankkeessa.

Joulu on perinteisesti lahjojen antamisen ja saamisen juhla. Viime aikoina on kaiken kiireen keskellä korostunut myös se, että toivotetaan toisille rauhallista joulua. Sellaista joulua, jota voidaan viettää kaikessa rauhassa perheen ja muiden läheisten kanssa. Tuota rauhaahan ihmisten kesken enkeli ensimmäisenä jouluna jo toi viestissään.

Tärkeintä joulussa on tietenkin sen perussanoma. Se, että Jumala lähetti poikansa maailmaan ihmisten Vapahtajaksi. Siitä meitä muistuttavat tänäkin jouluna tuttuakin tutumpi jouluevankeliumi ja monet rakkaat joululaulut. Kuten tutussa laulussa sanotaan: ”Tulkoon juhla todellinen. Tulkoon Jeesus Herraksi sen. Tulkoon rakkaus ihmisrintaan, silloin joulu luonamme on”. Se on paras mahdollinen joululahja. Todellinen Toivelahja sekä lapsille että aikuisille.