Tölkistä laillinen

0
Wirvoitusjuomatehtaan kukko sai mennä. Kuva Juhani Marttala.
Wirvoitusjuomatehtaan kukko sai mennä. Kuva Juhani Marttala.

Kukko kynittiin, toteaa Laitilan wirvoitusjuomatehtaan toimitusjohtaja Rami Aarikka lakonisesti, kun Kukko Pilsiä mainostavat teipit on revitty pois tehtaan vesisäiliön kyljestä. Heinäkuussa 2012 paikalleen nostettu 250 000 litran vesisäiliö ehti mainostaa olutta reilut pari vuotta.

Vuoden alusta voimaan tuleva alkoholilaki kieltää oluen ulkomainonnan. Aarikka kertoi hakeneensa Eviralta jatkoaikaa mainoksen poistoon kevääseen, jotta uudet teipit olisi voitu sijoittaa vanhojen tilalle saman tien. Nykyisen kaltaisilla keleillä teipattuina niiden pysyvyydestä ei näet ole takeita.

Jatkoaikaa ei herunut.

Tölkin tulevasta mainoksesta Aarikka vaikenee:

– Ihmisiä asia kuitenkin tuntuu kiinnostavan ja erilaisia ehdotuksia uusiksi teipeiksi on tullut runsaasti.