Välähdyksiä rintamalta

0
Vuosina 2010-2013 tehtiin viisi vakkasuomalaista veteraanimatrikkelia. Työn yhteydessä kerättiin paikallisten sotaveteraanien sotakuvia, joista osa on nyt päätynyt kansien väliin.
Vuosina 2010-2013 tehtiin viisi vakkasuomalaista veteraanimatrikkelia. Työn yhteydessä kerättiin paikallisten sotaveteraanien sotakuvia, joista osa on nyt päätynyt kansien väliin.

Keskiviikkona julkaistiin vakkasuomalaisten sotakuvista koottu kuvateos. Kirjan aineisto on kerätty talvi- ja jatkosodassa olleiden henkilöiden kotiin lähettämistä, valokuva-albumeissa olleista tai muuten säilyneistä kuvista.

– Kun kokosimme aineistoa veteraanimatrikkeleihin, oli tarkoitus löytää jokaisesta henkilökuva, mutta lisäksi myös muita sota-ajan kuvia. Kuvia kertyikin paljon enemmän kuin mitä matrikkeleissa voitiin julkaista ja siitä syntyi ajatus tehdä vielä yksi, sotakuvia esittelevä julkaisu, kertoi kirjan toimittanut Matti Jalava.

Kuvia oli kaikkiaan yli 3000 ja niistä kansien väliin päätyi 230.

Lue lisää 18.12.2014 lehdestä