Autotehtaalla kovat tavoitteet

0

Autotehtaalta on viime aikoina kantautunut lähes pelkästään hyviä uutisia: vuoden aikana työntekijöiden määrä Uudessakaupungissa on kaksinkertaistunut, tuotantomäärät ja liikevaihto ovat kasvaneet, ja tämän vuoden tavoitteena on valmistaa ennätysmäärä autoja.

Kuulostaa lupaavalta, ellei suorastaan loistavalta. Voivatko näin hyvät uutiset olla edes totta tällaisena taantuman aikana?

Yhtiön torstaina julkisuuteen toimittamassa tiedotteessa kerrottiin, että Valmet Automotiven omistusrakenne on muuttunut vuoden lopussa. Pääomasijoittajat Suomen Teollisuussijoitus ja Pontos ostivat Metson osuuden yrityksestä ja ne omistavat nyt yhdessä yrityksen johdon kanssa koko yrityksen.

Uudellekaupungille tärkeintä on, että toiminta jatkuu käsissä, jotka ovat valmiita investoimaan tehtaan tulevaisuuteen. Yhtiön mukaan yrityksen omistuspohja saattaa lähitulevaisuudessa jälleen laajentua.

Työntekijät saivat tällä viikolla julkiset kiitokset hallituksen puheenjohtajalta Jarkko Sairaselta. Autoja on valmistettu tehtaalla kasvavassa tahdissa  ilman tuotannollisia häiriöitä. Ja mikä tärkeintä, myös asiakas eli Daimler Benz/ Mercedes Benz on on ollut tyytyväinen uusikaupunkilaisten tekijöiden kädenjälkeen.

Autotehdas kulkee nyt reilussa ylämäessä: kuusi vuotta sitten tehtaan liikevaihto oli 56 miljoonaa euroa ja työntekijämäärä 800.  Viime vuonna liikevaihtoa kertyi yli 300 miljoonaa euroa ja työntekijämäärä oli 1700.

Toimitusjohtaja Ilpo Korhosen mukaan uusia työntekijöitä ei ainakaan lähiaikoina tehtaalle rekrytoida. Haasteita riittää, että tuotantotavoitteet saadaan toteutettua.