Ihala vuokralle, pääsy myös ei-tamperelaisille

0
Tampereen kaupunki hakee Ihalalle vuokraajaa.
Tampereen kaupunki hakee Ihalalle vuokraajaa.

Tampereen kaupunki hakee yrittäjää Lepäisillä sijaitsevalle Ihalan leirintäalueelle. Runsaan 20 hehtaarin alue meren rannalla on ollut Tampereen omistuksessa vuodesta 1964 ja tarkoitettu ainoastaan tamperelaisille.

– Jatkossa rajoitusta ei enää ole vaan alue on kaikille avoinna, tähdentää Tampereen kaupungin tilapalveluasiantuntija Anne Karinen.

Ihala pistettiin vuosi sitten myyntiin, kun Tampereen kaupungin säästötalkoot nipistivät myös liikunta- ja vapaa-ajan sektoria. Myyntiaikeet herättivät alueen käyttäjien keskuudessa huolta ja myyntiä vastustettiin lähes 600 nimeä keränneellä nettiadressilla.
Karisen mukaan vastustus ei ollut syynä myyntiajatuksen hautaamiseen vaan se, että kaupunki ei saanut sopivia ostotarjouksia.

– Eli tarjoukset olivat sellaisia, että kaupunki ei olisi saanut Ihalasta riittävää hintaa. Niinpä alueelle haetaan nyt ensimmäistä kertaa vuokraajaa, joka voi halutessaan hoitaa palvelut myös yhteistyökumppaneiden kanssa, Karinen kertoo.

Lue lisää 17.1.2015 lehdestä