Korihait hilautui ylös kuilun partaalta

0

Kolmas Korihaiden ja BC Nokian kohtaaminen poikkesi normaalista kaavasta. Vahvistuksiltaan uudistunut Nokia näytti alussa parasta osaamistaan ja puhkoi kotijoukkueen puolustuksen monesta suunnasta.
Homma näytti olevan kaikin puolin vieraiden hallussa ja johto oli kolmannella jaksolla jo 17 pinnaa (41-58). Jollain kummallisella tavalla BC Nokian loisteliaasti rullannut hyökkäys huikean takamiehen Jay Threattin johdolla alkoi osoittaa hyytymisen merkkejä ja Korihait pääsi lähemmäksi.
Kun vielä kotiyleisö heräsi eloon, alkoi vierasjoukkueen päät notkua. Upean nousun kliimaksin toi Niko Malisen hurja kolmosputki. Mies oli jo ehtinyt paiskimaan kuusi kolmosta ohi, mutta viisi minuuttia ennen loppua tuli ensimmäinen osuma ja sen jälkeen mies latasi vielä neljä ”kolkkia” perään pussin pohjalle. Karnevaalitunnelmassa petokala vei ottelun koriluvuin 98-87.
Adrien Coleman onnistui horjuttamaan Nokian Threattin itseluottamusta ja lisäksi Coleman säkitti 22 pinnaa. Mikko Jalosen voitontahto nousi esiin pelin edetessä. Jalonen pussitti 21 paunaa, antoi kuusi koriin johtanutta syöttöä ja tuuletti villisti Malisen onnistumisia pelin lopussa.
Korihait otti voiton myötä reilun etumatkan Nokiaan. Runkosarjassa on jäljellä 15 peliä. Nokian pitää voittaa neljä peliä Korihaita enemmän mikäli se mielii nousta ukilaisten ohi.