Liikunta on tulevaisuuden ala

0

Liikunnan harrastaminen on paitsi terveellistä myös trendikästä. Ainakin ennakkoon voisi kuvitella, että Uudenkaupungin ammatti-ja aikuisopisto Novidassa maaliskuussa alkavaan uuteen liikunnan koulutusohjelmaan riittää hakijoita.

Liikunta-alan ammattilaisilla on tärkeä rooli niin sairauksien ennaltaehkäisyssä kuin työkyvyn ylläpitämisessäkin.  Peruskunnon heikkeneminen ja elämäntapasairauksien yleistyminen nuorissakin ikäluokissa kasvattavat liikunta-alan osaajien kysyntää.

Tiedon puutteella liikkumattomuutta ei voi nykyään perustella. Valistusta on tarjolla niin runsaasti, että jotkut puhuvat jopa terveysterrorismista.

Valitettava tosiseikka on, että useimmille liikunta on edelleen pakkopullaa. Tarvitaan innostajia ja tulisieluja, jotka saavat vannoutuneetkin sohvaperunat lenkille, salille tai jonkun muun kuntoilun pariin.

Ammattitaitoisten liikuttajien tarpeesta kertoo sekin, että taantumasta huolimatta liikuntabisneksessä on enemmän kasvuyrityksiä kuin muilla aloilla. Työ- ja elinkeinoministeriön selvityksen mukaan alalla on Suomessa jopa yli 5,5 miljardin euron markkinat.

Hyvä esimerkki uudesta ajattelusta liikunnan saralla on uusikaupunkilaisen Lions Clubin järjestämä eläkeläisten kävely kuntoputkessa. Kaikenlaiset esteet liikkumiselle, kuten liukkaus, saadaan torjuttua, jos vai tahtoa löytyy.

Vakka-Suomessa on useita liikunta-alan yrityksiä ja toimijoita, jotka tarjoavat jo nyt työpaikan monille. Alan tulevaisuus on luonnollisesti kiinni siitä, miten koko alueen talous kehittyy.