Rengasliikkeeseen murtautunut varaskopla jäi kiinni

0

Varsinais-Suomen käräjäoikeus on poliisin esityksestä vanginnut 21.–22. tammikuuta viisi liettualaista miestä.

Miehet murtautuivat 19.01. aamuyöllä rengasliike Vianoriin Laitilassa. Miehet olivat liikkeellä Liettuan kilvissä olevilla Opel Zafira ja Peugeot Partner -tila-autoilla sekä Fiat Ducato -pakettiautolla.  Fiat Ducato ajettiin liikkeen pihalle ja aukimurretusta varastotilasta lastattiin muutamassa minuutissa kyytiin yli 60 rengasta, joista osa vanteineen.

Kaikki kolme autoa tavattiin välittömästi murron jälkeen 8-tien varresta pysäköitynä ja kaksi miehistä pääsi kiinniottotilanteessa pakenemaan metsään. Kolme miestä tuotiin Turkuun pääpoliisiasemalle ja kaksi kadonnutta ”lammasta” tavoitettiin 20.01. Hotelli Aquariuksesta, Uudestakaupungista, josta pahoin kastuneet miehet olivat ottaneet huoneen toipuakseen pakomatkasta.

Neljä miehistä oli saapunut maahan 11.1. ja viides 17.1. Nuorin miehistä oli vasta 16-vuotias poika ja hänelle on tutkinnan ja oikeudenkäynnin ajaksi mm. järjestetty edunvalvojan sijainen.
Miesten tarkoitus lienee on ollut noutaa ensin toimeksiannosta Espoon poliisin haltuun kuljettajineen jäänyt Fiat Ducato -pakettiauto, jota oli käytetty täysin vastaavan törkeän varkauden yhteydessä Lohjalla rengasliikkeeseen 9.10.2014.

Nyt Laitilassa käytetty Ducato oli 10.10. otettu kiinni Virossa Lohjalta anastettu yli 10 000 euron rengaskuorma päällä ja auto kuljettajineen oli toimitettu Suomeen.

Ducatoa oli omistajan toimeksiannosta lähdetty noutamaan kotimaahan, mutta auton noutamisen jälkeen matkaa jatkettiin välittömästi kehäkolmosen ulkopuolelle eikä maltettu olla kuormaamatta sitä luvattomasti uudelleen Laitilassa.

Lounais-Suomen poliisi selvittelee miesten jäljiltä vajaan viikon ajalta eri poliisilaitosten alueella tapahtuneita useita pienempiä ajoneuvoihin kohdistuneita omaisuusrikoksia ja myymälävarkauksia.