Uudet palveluhinnat romuttavat aluesairaalan kustannustehokkuuden

0
Aluesairaalassa aloitettiin viime vuonna kaihileikkaukset.
Aluesairaalassa aloitettiin viime vuonna kaihileikkaukset.

Kunnille potilaan hoito on usein kalliimpaa aluesairaalassa kuin TYKS:ssa

Joulukuussa sairaanhoitopiirin hallitus hyväksyi sairaaloihin uudet palveluhinnat tälle vuodelle. Potilas maksaa sairaalan laskuttaman potilasmaksun ja potilaan asuinkunta maksaa palveluhinnan. Eli potilaan asuinkunta maksaa hoidosta aiheutuneet todelliset kustannukset.

Uusilla palveluhinnoilla potilaan hoitaminen aluesairaalassa tulee kunnille viime vuotta huomattavasti kalliimmaksi. Tosin aluesairaala tekee näillä hinnoilla merkittävän tuloksen sairaanhoitopiirille, jos sairaalan käyttö jatkuu samalla tasolla kuin viime vuonna. Mutta mitä tapahtuu, kun kunnat huomaavat, että usein vastaava hoito tulee halvemmaksi TYKS:ssa?

Lue lisää 10.01.2015 lehdestä