Tulipalo typpihappotehtaalla

0
Typpihappotehtaista toinen seisoo vielä usean päivän ajan tulipalon aiheuttamien vahinkojen takia.
Typpihappotehtaista toinen seisoo vielä usean päivän ajan tulipalon aiheuttamien vahinkojen takia.

Yaran Uudenkaupungin typpihappotehtaalla syttyi uhkaava tulipalo sunnuntaina iltapäivällä. Palo sai alkunsa, kun typpihappotehtaan höyryturbiinissa syntyi öljyvuoto ja laitteiston päälle valunut öljy kuumentui ja syttyi palamaan.

– Öljyvuodon syytä emme vielä tiedä, mutta asia tutkitaan tarkkaan ja teemme tutkimusten perusteella tarvittavat parannustyöt, ettei vastaavaa tilannetta pääse jatkossa syntymään, selvitti Yaran Uudenkaupungin ja Harjavallan tehtaiden tehtaanjohtaja Jyri Rantanen.

Palo aiheutti alueella myös sähkökatkon.

– Tästä syystä molempien typpihappolaitosten tuotanto jouduttiin pysäyttämään. Toisen laitoksen ylösajo aloitettiin heti maanantaina ja toisen laitoksen, missä varsinainen palo oli, tuotanto saataneen käynnistettyä torstaina tai perjantaina, kun vaadittavat korjaustyöt on tehty, kertoi Rantanen.

Lue lisää 13.1.2015 lehdestä