Vaalit alkavat jo näkyä

0

Miten terveydenhuolto saadaan toimivaksi ja tasapuoliseksi koko maassa? Löytyykö uusia keinoja ikäihmisten ja lapsiperheiden palvelujen järjestämiseen? Kuinka Suomen talouden ongelmat saadaan ratkaistua?

Muun muassa nämä asiat nousevat keskiöön tulevana vaalikeväänä. Huhtikuun 19. päivänä pidettävät eduskuntavaalit ovat lähtökuopissa ja alkavat jo näkyä Vakka-Suomessakin.

Värikkäitä keskusteluja on luvassa muun muassa ulko- ja turvallisuuspolitiikasta sekä siitä, millaisia keinoja ehdokkailla on taantuman selättämiseen.

Suomalaisille on viime aikoina tullut karulla tavalla selväksi, että emme ole yksin. Venäjän taloustilanne ja Ukrainan kriisi puhuttavat täällä samoin kuin Kreikan viime viikonlopun vaalitkin.

Tulevat kuukaudet osoittavat, miten vasemmistolaisen Syriza-puolueen nousu vaalivoittajaksi Kreikan parlamenttivaaleissa vaikuttaa Euroopassa. Varmaa on, että Kreikan tilanne heijastuu kotoisiin vaalikeskusteluihin.

Varsinais-Suomessa puolueiden ehdokasasettelu on loppusuoralla. Ehdokashakemusten viimeisin jättöpäivä on 10. maaliskuuta.
Tiivein rupeama vaaleissa ajoittunee pääsiäisen tienoille, sillä ennakkoäänestys alkaa pääsiäisen pyhien jälkeen.

Monilla ehdokkailla on omat verkkosivunsa ja bloginsa, mutta he hakevat näkyvyyttä myös perinteisistä ja uusista medioista.
Pelkkä virtuaalinäkyvyys ei ehdokkaalle riitä. Vierailut turuilla, toreilla ja kahviloissa antavat mahdollisuuden suoraan vuoropuheluun kansalaisten kanssa.