Väkiluku kääntyi nousuun

0
Uuttakaupunkia ja kaupungissa tarjolla olleita työpaikkoja esiteltiin kevään Pestuumarkkinoilla. Työ kantoi hedelmää, sillä kaupunkiin on vuoden aikana muuttanut erityisesti nuoria, työikäisiä ihmisiä.
Uuttakaupunkia ja kaupungissa tarjolla olleita työpaikkoja esiteltiin kevään Pestuumarkkinoilla. Työ kantoi hedelmää, sillä kaupunkiin on vuoden aikana muuttanut erityisesti nuoria, työikäisiä ihmisiä.

Viime vuoden  yksi merkittävimmistä tapahtumista Uudessakaupungissa oli se, että kaupungin väkiluku kääntyi kasvuun ja vielä reiluun sellaiseen. Joulukuun viimeisen päivän tiedot vielä puuttuvat, mutta joulukuun 21. päivä uusikaupunkilaisia oli 99 henkeä enemmän kuin vuoden 2013 lopussa. Vuosi sitten joulukuussa Uudenkaupungin asukasluku oli Väestörekisterikeskuksen tilastojen mukaan 15 475 ja tämän vuoden joulukuussa 15 574.

Muutos on iso, sillä viimeisen parinkymmenen vuoden ajan kaupungin väkiluku on ollut laskusuunnassa. Pahimmillaan kaupungin väkiluku pieneni jopa parinsadan hengen vuosivauhtia.

Lue lisää 03.01.2015 lehdestä