Korihaille tyypillinen kotivoitto

0

Koko kauden kestänyt kotivoittojen putki sai yhden merkinnän lisää varsin pienellä vaivannäöllä. Lappeenrannan Namikan laihat eväät oli syöty aikaisessa vaiheessa ja kolmannesta jaksosta eteenpäin ukilaisten ratkaisupelaajia ei paljonkaan kentällä näkynyt.
Kärkimiehet kiskaisivat eron 30 pisteeseen ja poistuivat hörppimään vettä vaihtopenkille. Nuorten miesten viisikko pystyi hyvin pitämään eron yli 20 pinnassa. Ottelu päättyi lukemiin 90-70.
Kotijoukkueen peliajan jakautuminen kuvaa hyvin ylivoimaa. Marcus Van pelasi vain 23 minuuttia ja takoi siinä ajassa käsittämättömät lukemat 22 pinnaa ja 20 levypalloa. Eniten peliaikaa saikin lopulta vasta 16-vuotias Eero Lehtonen (27min.).
Korihaiden peliä johti kolmannen jakson puolivälistä lähtien Jaakko Lahti yhdessä Jalmari Salaterän kanssa. A-poikien pelintekijä Lahti väläytteli huikeaa lähtönopeuttaan, joka on miesten sarjoissakin kovaa valuuttaa. Lahti pussitti yhden kolmosen, mutta oli kriittinen itselleen muista ratkaisuista.
-Olisi nuo lay-upit ja vaparitkin voinut laittaa sisään, Lahti jutteli.
Petokalan pitää voittaa vielä kaksi ottelua, niin runkosarjan voitto on varma.