Markkinaperinnettä ei syytä katkaista

0

Uusikaupunki sai alkuvuonna uuden matkailuohjelman, jossa on monia hyviä ideoita kaupungin imagon vahvistamiseksi. Ongelma on, että resursseja niiden toteuttamiseen on nykyisessä taloudellisessa tilanteessa niukasti.

Tapahtumat ovat keskeinen osa kaupungin matkailutarjonnassa. Tekemisen meininkiä kaupungissa riittää vuoden ympäri. Innostus kantaa pitkälle, mutta vapaaehtoisuuden varaan ei voi kaikkea rakentaa.

Kaupungin rooli matkailuelinkeinon edistämisessä on vaihdellut vuosien varrella. Viime aikoina linjaa on tiukennettu ja päättäjät ovat karsineet menoja. Yksi menettäjistä on Uudenkaupungin Yrittäjät, jolle päättäjät eivät enää antaneet avustusta yhdistyksen työrukkasena toimineen sihteerin palkkaamiseen.

Päätös uhkaa vaarantaa Uudenkaupungin vanhimpiin tapahtumiin kuuluvat kevät- ja syysmarkkinat, joiden järjestämisessä yrittäjäyhdistys on ollut mukana. 1600-luvulta asti peräisin oleva markkinaperinne saattaa katketa, jos tapahtumille ei löydy jatkossa tekijöitä.

Markkinoiden järjestäminen ei ole sen paremmin yrittäjäyhdistyksen kuin kaupunginkaan perustehtäviä, mutta pitkäaikaisen perinteen katkeaminen olisi kaupungin imagolle kolaus. Kaupungin ainoan matkailusihteerin työaika ei riitä markkinoiden organisoimiseen, mutta jostakin toivottavasti löytyy taho, joka ottaa markkinajärjestelyt vastuulleen.

Kaupungin tuoreessa matkailuohjelmassa on erikseen mainittu matkailutoimiston resurssien vahvistaminen. Nyt olisi aika miettiä, mitä tämä tarkoittaa käytännössä.