#Uusikaupunki

0

Uudenkaupungin matkailuohjelma seuraavalle viidelle vuodelle on valmistunut. Itsekin sain olla työni puolesta mukana sen laatimisessa. Visiot ja ajatukset olivat moninaisella matkailun kanssa tekemisissä olevalla joukolla hyvinkin samansuuntaiset.

Kaikki me haluaisimme toimia sen eteen, että kaupunkimme olisi entistä paremmin tunnettu ja houkuttelevampi. Asiaa kannattaa ihan kaikkien miettiä. Haluanko asua kaupungissa, josta ajatellaan positiivisesti, josta voin olla ylpeä? Jokainen uusikaupunkilainen voi vaikuttaa tämän tavoitteen saavuttamiseen.

Itse olen sydämestäni uusikaupunkilainen ja aina, jopa nuorena, ollut asiasta ylpeä. Koen olevani etuoikeutettu, että saan asua ja tehdä mieluista työtä synnyinkaupungissani, jonka koen henkiseksi kodikseni.

Yle kyseli taannoin sosiaalisessa mediassa, missä on henkinen kotisi. Vastasin, että siellä, missä nytkin asun. Kommentti herätti suurta hämmästystä. Ihan oikeasti, joku saa asua paikassa, jonka tuntee henkiseksi kodikseen.

Olen aivan varma, että niin opiskelukaverini, kollegat ympäri maata kuin muualla asuvat tuttavanikin muistavan minut, kun sana Uusikaupunki mainitaan. Sen verran olen toitottanut kotikaupunkini nimeä vuosikymmenten aikana. Se ei tarkoita, ettenkö olisi kokenut negatiivisiakin asioita kotikaupungissani.

Minä ja täältä (no, maalaiskunnan puolelta) löytämäni puoliso valmistuimme keväällä 1993, jolloin kaupunkimme työttömyysprosentti heilui runsaassa kolmessakymmenessä. Uusikaupunki piti meidät kuitenkin hengissä.

Miten jokainen meistä voisi parantaa Uudenkaupungin tunnettavuutta? Sosiaalinen media luo tähänkin aika helpot tavat. Niin työssäni kuin siviilissäkin olen käyttänyt aika aktiivisesti eri sosiaalisen median kanavia. Säännöllisin väliajoin etsin niin Instagramista kuin Twitteristäkin kaikki #Uusikaupunki-tunnuksella merkityt päivitykset.

Valokuvien jakamiseen tarkoitetusta Instagramista löytyy Uusikaupunki-kuvia lähes joka päivä. Kesällä mökki- ja terassikuvia, nyt viime aikoina mm. uusien autotehtaan työntekijöiden kuvia uudesta kotikaupungistaan, tai vaikka koripallojoukkueen ulkomaalaispelaajien kommentteja.

Twitterissä Uusikaupunki-aiheiset twiitit koostuvat aika paljon omista, joko henkilökohtaisista tai museon päivityksistä. Esitänkin haasteen jokaiselle sosiaalista mediaa käyttävälle uusikaupunkilaiselle – niin asukkaalle, ravintoloitsijalle, kenkäkauppiaalle, virkamiehelle, opettajalle kuin koululaisellekin. Rummuttakaa kotikaupunkianne sosiaalisessa mediassa. Mikä väline se onkaan tehdä Uuttakaupunkia positiivisesti tunnetuksi!

Osaan minä tästä kaupungista välillä poistuakin. Harrastan nimittäin kivoja paikkoja. Kyllä, kaasujalkaa kuumottaa, jos vapaata on enemmän kuin yksi päivä. Maailma ja lähiseutukin on täynnä mielenkiintoisia paikkoja, kivoja näyttelyitä, museoita, konsertteja, hautausmaita. Näistä olen kirjoittanut myös Sikses kiva paikka -blogissani.

Mari Jalava
Museonjohtaja
Uudessakaupungissa