Kevät keikkuen tulevi

0
Pakkahuoneen rannalla oli torstaina ihanan keväistä, lämpöä +9 astetta.
Pakkahuoneen rannalla oli torstaina ihanan keväistä, lämpöä +9 astetta.

Poikkeuksellisen pitkä, lämmin jakso on vauhdittanut kevään etenemistä jättiloikin. Lukijamme lähettämissä kuvissa kukkivat jo leskenlehdet ja ensimmäiset sinivuokot ja myös perhosista ja muista hyönteisistä on tehty lukuisia havaintoja. Meri on jo lähes vapaa jäästä, vain rannoilla on rippeitä menneestä jäätalvesta.

Seuraamme kevään etenemistä jatkossa viikoittain kuvaamalla Kaupunginlahden maisemassa näkyviä muutoksia. Kuvat julkaistaan niin lehden netti- kuin facebook -sivuilla. Saa nähdä, milloin Pakkahuoneen rantaan ankkuroituu ensimmäinen vierasvene tai koska rannan puihin puhkeavat lehdet. Vai näemmekö vielä lunta.

Lukijoiden kevätkuvia olemme koonneet tämän päivän lehteen. Uudet luontohavainnot- ja kuvat ovat yhä tervetulleita. Niitä otamme vastaan sähköpostilla toimitus@uudenkaupunginsanomat.fi