BC Nokia vei sarjanousun Korihaiden nenän edestä

0

Neljäs finaali Nokialla oli kissa ja hiiri-leikkiä loppuun asti. Korihait joutui melko nopeasti takaa-ajajaksi ja pääsi ajoittain pisteen johtoon, mutta tämän jälkeen tuli aina kotijoukkueen pyrähdys.
Minuutti ennen loppua BC Nokia johti 65-64 ja haipeluri Hunter Gibsonilla oli hyvä tilaisuus täräyttää kolmonen pohjaan. Gibsonin heitto tärähti takarautaan ja tämän jälkeen Nokian Jay Threattin ja erinomaisesti jälleen pelanneen Eldar Skamon turvin isännät marssivat 71-64 voittoon.
Korihait oli finaaleissa liikaa Marcus Vanin varassa. Van oli kiistatta koko finaalisarjan paras pelaaja ja osoitti olevansa kovien pelien mies, mutta jäi liikaa yksin. Viimeisessäkin loppuottelussa syntyi 22 pistettä ja levypalloja mies haali 17 kappaletta.
Usein kaivattua penkkienergiaa toi tällä kertaa Niko Malinen, joka hämmensi isäntiä latomalla ennakkoluulottomasti 11 pinnaa. Malisen peli loppui kuitenkin ennen aikojaan viiden virheen takia.
Mikko Jalonen oli myös Vanin tavoin valtavassa vastuussa. Jalonen oli tiukoissa pihdeissä Nokialla, pinnoja kertyi 12.
Eniten jossiteltavaa jäi Nigel Mooren ja Adrien Colemanin panoksesta. Molempien heitot sinkoilivat harakoille ja duo sai yhteensä kasaan vain yhdeksän paunaa. Hailuotsi Jarno Nikula ei Colemaniin enää toisella puoliajalla juurikaan luottanut.
Otteluvoitot BC Nokialle siis 3-1 ja joukkue nousee ensi kaudeksi Korisliigaan. Korihait jatkaa ykkösdivarissa myös ensi kaudella.