Korihaille jatkoaikatappio finaaliavauksessa

0

Finaalit starttasivat Pohitullissa arvolleen sopivasti. Huikean tunnelman tuoma tunnelataus ei kuitenkaan purkautunut pelaajien osalta täysin oikealla tavalla. Korihait oli kaiken aikaa hieman jäykän oloinen ja lopussa tämä alkoi näkyä enemmän.

BC Nokia pääsi varsinaisen peliajan lopussa jo ratkaisevan tuntuisesti karkuun, kun joukkue pääsi hyökkäämään tilanteessa 68-74 puolitoista minuuttia ennen loppua. Adrien Coleman käynnisti kirin vohkimalla pallon Jay Threattille ja ajamalla korille kahden pisteen arvoisesti. Nigel Mooren kahdella korilla petokala venytti kamppailun jatkoajalle.

Kovien korien tekijöitä ei kuitenkaan tuntunut isänniltä löytyvän ja vierasjoukkue karkasi uudelleen, nyt lopullisesti. Loppunumerot olivat 82-87.

Korihaiden paras oli jälleen kerran Marcus Van (20/17). Alussa Van pyöritteli mielin määrin Nicola Jefticiä ja Antti Nikkilää, mutta yllättäen vaikein painikaveri olikin selkeästi pienempi Eldar Skamo. Pienempää viisikkoa vastaan haiparvella oli yllättävän suuria vaikeuksia.

Korihaiden kolmosprosentti oli luokaton 19,4. Kakkosissakin jäi parantamisen varaa. Adrien Coleman (3/13) oli kovin tuhlaajapoika. Coleman ajoi korille, mutta fysiikka ei aina riittänyt ja joutui heittämään todella vaikeista asennoista.

Nigel Moore oli Vanin jälkeen toiseksi tehokkain 18 pisteellä.

Sarja jatkuu Nokialla sunnuntaina. Korisliigapaikkaan tarvitaan kolme voittoa.