Korihait näyttää mallia joukkuehengen merkityksestä

0

Korihait lähtee tällä viikolla taistelemaan paluusta Korisliigaan. Lähtökohdat ovat parhaat mahdolliset, sillä joukkueella on saldona runkosarjasta peräti 29 voittoa ja vain kolme tappiota. Puntit ovat melko tasan vastustajan kanssa, myös BC Nokialla on takanaan viisi tappiollista peliä.

Päävalmentaja Jarno Nikulan mukaan yhteishenki on koripallossa kuten muissakin joukkuelajeissa menestyksen ydinasia (US 2.4). Hyvä fiilis ja kova motivaatio ovat näkyneet koko kauden uusikaupunkilaisten peleissä. Myös yleisö on elänyt täysillä mukana. Kannustajia tarvitaan niin koti- kuin vieraspeleissäkin.

Ensimmäinen finaalipeli on ylihuomenna torstaina Uudessakaupungissa, ja Pohitullin hallissa on taatusti tunnelmaa. Tällä kaudella fanien kannustus on ollut niin innokasta, että Uudessakaupungissa voidaan puhua jo korishuumasta. Innokkaimpia rummunpäristäjiä on jouduttu jopa hieman toppuuttelemaan. Kannustajien innostuksen pitää toki näkyä ja kuulua, sillä eläytyvä yleisö vauhdittaa pelaajia ja tekee pelistä urheiluelämyksen.

Koripallo yhdistää Uudessakaupungissa kaikenikäisiä. Kotijoukkueen tämän kauden menestys näyttää mallia joukkuehengen merkityksestä paitsi urheilussa myös muussa elämässä. Yhteen pelaamista ja uskoa omiin mahdollisuuksiin tarvitaan niin yrityselämässä kuin julkisen sektorin toiminnassa.

Kunnallisessa päätöksenteossakin voitaisiin ottaa oppia urheilujoukkueen toiminnasta. Politiikassa yhteinen tavoite tahtoo välillä häipyä, kun päättäjät päristelevät keskenään kuntalaisten jäädessä sivustakatsojiksi.