Korihait otti toisen kiinnityksen finaalipaikkaan

0

JKS:n valmentaja Jarkko Lanu totesi joukkueensa satsaavan erityisesti toiseen välieräpeliin, jolloin JKS pääsee takomaan kolmosia kotikoreihin. Tasaista Järvenpäässä olikin pitkään, mutta haiparvi kesti hienosti isäntien hiillostuksen.
Kolmannen jakson lopussa kotijoukkue oli vielä pisteen päässä (53-54), mutta parissa minuutissa petokala veti 0-10 runin ja karkumatka alkoi lopullisesti. Välierien toinen voitto irtosi numeroin 70-83.
Marcus Vanista on tulossa välierien hahmo. Pohitullissa JKS oli täysin pulassa Vanin kanssa ja kotiluolassakin päänvaivaa riitti. Van pussitti kymmenestä kakkosyrityksestä peräti yhdeksän ja pisteitä kertyi 19. Levypalloja mörssäri napsi 16 kappaletta.
Loisteliaaseen kevätvireeseen päässyt Adrien Coleman jatkoi siitä mihin kotipelissä jäi ja tälläsi 26 pistettä. Mikael Herbertin saldoksi tuli 11 paunaa. Elias Valtonen on suhteessa runkosarjaan saanut valmentaja Jarno Nikulalta paljon vastuuta. Valtonen on vastannut huutoon pelimiehen elkein, Järvenpäässä syntyi yhdeksän pistettä.
Mikko Jalosen kolmoset (1/7) menivät seinille, mutta syöttöjä maestro jakeli komeat kymmenen.
Hunter Gibson (6p.) ja Niko Malinen (5p.) pääsivät myös pisteille.
Korihait johtaa ottelusarjaa nyt 2-0 ja homma on katkolla ensi tiistaina Pohitullissa. Myös BC Nokia on pystynyt pitämään ennakkosuosikin roolinsa erinomaisesti ja johtaa Oulua vastaan myös 2-0. Lauantaina Oulussa lukemat olivat 73-91 Nokialle.