Korihait venytti finaalisarjaa komealla kotivoitolla

0

Ykkösdivisioonan finaalisarjasta on kehkeytymässä ikimuistoinen. BC Nokia saapui Pohitulliin 2-0-johtoasemassa ja Korisliigan paikka haarukassa, mutta petokala ilmoitti vahvalla toisen puoliajan suorituksella että tämä show jatkuu vielä.

Korihait oli toisella puolikkaalla askeleen edellä ja kuittasi ansaitun 75-59 (32-30) -voiton.

Adrien Coleman on ollut kahden pelin verran kokovartalokipsissä ja heikon startin jälkeen Jarno Nikula pisti Colemanin penkille ja antoi peliaikaa yllättäen Hunter Gibsonille. Tämä osoittautui fiksuksi siirroksi, sillä Gibson toi positiivista energiaa kentälle ja onnistui kolmosessa, joka oli lopulta isäntien ainoa onnistunut kolmonen. Korihaiden ”kolkkien” tarkkuus oli masentava, 18 heittoa ja yksi sisään.

Colemanin penkityksen toinen positiivinen puoli nähtiin, kun Nikula antoi miehelle uuden mahdollisuuden toisella puolikkaalla. Coleman pussitti 11 pinnaa toisella puolikkaalla, ruokki moneen kertaan kentän parasta miestä Marcus Vania (27/17) sekä turhautti vastustajan pelintekijän Jay Threattin intensiivisellä puolustuksella.

Tiukoissa pihdeissä ollut Mikko Jalonen pussitti 14 pistettä. Mikael Herbert kasasi 11 pinnaa ja Nigel Moore kahdeksan.

Neljäs finaali tahkotaan Nokialla lauantaina.