Kalastusalue haki lupaa merimetsojen häirinnälle jo tammikuussa

1
Merimetsot ovat tehneet saarilla pahaa jälkeä.
Merimetsot ovat tehneet saarilla pahaa jälkeä.

Uudenkaupungin ja Kustavin kalastusalueet hakivat tämän vuoden tammikuussa poikkeuslupaa merimetson rauhoitusmääräyksiin. Lupaa Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselta haettiin sekä merimetsojen pesinnän häirintään että sadan merimetson ampumiselle vuoden aikana. Toimille haettiin lupaa sekä tälle että vuodelle 2016.

– Olemme siis hakeneet yhteistyössä kustavilaisten kanssa virallista lupaa merimetsojen häirintään. ELY-keskuksen taholta hakemukseen pyydettiin kevään kuluessa joitakin täydentäviä tietoja, mutta minkäänlaista päätöstä emme lupahakemuksestamme ole saaneet. Joten ylitarkastaja Olli Mattilan tieto siitä, ettei Uudestakaupungista olisi lupia anottu (US 16.5. 2015) oli virheellinen, korosti Uudenkaupungin kalastusalueen isännöitsijä Seppo Kyllönen.

Lue lisää 21.05.2015 lehdestä 

Kommenttien lisääminen on estetty.