Kukkamessuista kasvoi viherpeukaloiden kyläkarnevaali

0

Alussa oli Kukkamessut, sitten tuli Minifarmi ja niiden sulautuessa syntyi aivan uudenlainen kyläkarnevaali. Sellaiseksi messukoordinaattori Jarno Ihala tänään alkavaa Minifarmi & Kukkamessut -tapahtumaa kuvailee. Vaikka jäähallin ympäristössä järjestettävä tapahtuma ei olekaan enää pienimuotoinen, niin tunnelma on Ihalan mukaan säilynyt kotoisana ja leppoisana.

Tapahtumaan odotetaan nyt entistä runsaammin väkeä, sillä kokonaisuus on rakennettu niin, että se palvelee perheitä. Samalla kun äiti keskittyy perennoihin, isä voi tutustua puutarhan koneisiin tai päinvastoin. Ja lapsille varma vetonaula ovat tietysti  eläimet.

Tapahtumassa on myös paljon mielenkiintoisia luentoja ja yleisö pääsee kurkistamaan suosittujen bloggaajien puutarhoihin.
Puutarhaharrastus on talouden taantumasta huolimatta kasvava trendi. Erityisesti hyötykasvit ovat nyt suosittuja. Omien yrttien tai vihannesten kasvattaminen ei ole pelkästään kuluerä, vaan päinvastoin siinä säästää rahaa ja saa vielä hyvän mielen kaupan päälle.

Puutarhaliiton vuosi sitten tehdyn tutkimuksen mukaan suomalainen kotitalous käyttää puutarhamyymälässä rahaa vuodessa noin 352 euroa. Viljelyn lisäksi parvekkeita, pihoja ja terasseja halutaan nykyään sisustaa kesäisiksi olohuoneiksi.

Tänä viikonloppuna vietettävä Kukkamessu & Minifarmi -tapahtuman ajoitus on täydellinen: kylmähkö kevät on jonkin verran jarrutellut puutarhahommia, mutta tällä viikolla lämpö on saanut multasormet viimeistään syyhyämään.