Pyöräilijöitä ja motoristeja tänään katukuvassa

0

Uuteenkaupunkiin saapuu tänään peräti 1500 motoristia, kun Uudenkaupungin Moottoripyöräkerho isännöi keväistä jättitapahtumaa. Kaukaisin osallistuja on tulossa peräti Utsjoelta asti tosin sillä varauksella, että lumet ovat pohjoisessa sulaneet.
Pitkät perinteet omaava tapahtuma on saanut nimekseen Hymyilevän motoristin kevätpäivä.

Hymy ei ole ehkä ensimmäinen asia, joka tulee mieleen motoristeista. Tapahtuman yksi tarkoitus onkin varmaan kirkastaa lajin imagoa: moottoripyöräilyä harrastavat tavalliset  ihmiset, joita yhdistää halu kulkea prätkällä, koska se on heidän mielestään hauskaa.

Prätkäilyyn liitetään usein tietty vapauden tunne: he kulkevat omia teitään ja omassa aikataulussaan maisemista nauttien.
Tänä vuonna 40 vuotta täyttävä Uudenkaupungin Moottoripyöräkerho toivoo, että tapahtuma kiinnostaa myös muita kuin lajin harrastajia. Paraati taatusti kuuluu ja näkyy katukuvassa.

Isäntäseuralla on juhlavuotensa kunniaksi hieno ajatus järjestää jossakin paikallisessa koulussa Motoristit koulukiusaamista vastaan -tapahtuma. Toivottavasti joku koulu tarttuu ideaan. Jykevillä kulkupeleillä kouluun saapuvien motoristien voisi kuvitella olevan uskottavia, kun he kertovat, miksi kiusaaminen ei kannata.

Tänään Uudessakaupungissa pyöräillään myös hieman kevyemmillä kulkuvälineillä. Cykel Party -tapahtuma järjestetään jo neljännen kerran. Ruotsista Suomeen rantautunut tapahtuma yhdistää hauskalla tavalla kuntoilun, sosiaalisuuden ja kulinarismin. Jokainen tapahtumaan osallistuva pari valmistaa etukäteen ilmoitetun ruuan kahdelle muulle parille ja vastavuoroisesti vierailee itse kahdessa kohteessa ruokailemassa.
Tapahtuma on mukava tapa tutustua uusiin ihmisiin ja maisemiin vaikkapa paikkakunnalle vastikään muuttaneelle.