Uusikaupunki rulettaa viikonloppuna

0

Uudenkaupungin torilla on tänään säpinää: torille kokoontuu ainakin 700 ihmistä. Monet heistä ovat nuoria. Ja mikä ihmeellisintä, suuren suosion saavuttaneessa tapahtumassa ei ole kysymys minkään megajulkkiksen esiintymisestä, vaan siivoustapahtumasta. Jo on aikoihin eletty!

Kaupunkiin tänä keväänä perustetun Siistii ry:n organisoima tapahtuma osoittaa, että talkoohenki elää täällä vahvasti. Vaikka roskien kerääminen ei ehkä olekaan maailman hauskinta hommaa, yhdessä siivoaminen tarjoaa varmasti myös positiivisia hetkiä. Kaupungin nuorisoseurojen lyöttäytyminen yhteen on jo sinänsä upea juttu, joka voi poikia monenlaista synergiaa kaupunkiin.

Yhdistyksen historian ensimmäisen tempauksen tarkoitus on siivota roskat pois keskustasta ja eiköhän se tuolla porukalla onnistu. Mukaan voi mennä, vaikka ei olisi ilmoittautunutkaan.

Sunnuntaina on vuorossa toisenlainen yhteisöllinen tapahtuma, jolla on jo vuosien perinteet. Vakka-Rastin kuvasuunnistus vetää vuosi toisensa jälkeen väkeä ylös, ulos ja lenkille. Matkaa voi taittaa omaan tahtiin, yksin tai ystävien ja perheen seurassa. Samalla saa ihailla kevään merkkejä luonnossa. Monille  tapahtuma on eräänlainen lähtölaukaus, joka avaa kesän pyöräilykauden.

Äitejä juhlitaan huomenna monen sukupolven voimin. Monilla perheillä on omat traditionsa, mutta Uudessakaupungissa on mahdollisuus osallistua myös yhteiseen musiikilliseen elämykseen, kun Usko Kemppi seura järjestää äitienpäiväkonsertin. Mukavaa keväistä viikonloppua!