Novgorodiin mennään sittenkin

0

Uusikaupunki lähettää sittenkin delegaation Novgorodiin. Kaupunginhallitus päätti nyt maanantaina yksimielisesti, että Uusikaupunki osallistuu Novgorodin ja Uudenkaupungin ystävyyskaupunkiyhteistyön 50-vuotisjuhlallisuuksiin kesäkuussa.

Kaupunginhallitus päätti äänestyksen jälkeen huhtikuussa, että ystävyyskaupunkijuhlintaan ja Voiton päivän juhlintaan Novgorodissa ei osallistuta toukokuussa. Päätöksestä jätti eriävän mielipiteensä osa kaupunginhallituksen jäsenistä. Päätöstä on myös arvosteltu mm. kaupunginvaltuustossa.

Novgorod uudisti kutsunsa huhtikuun lopussa ja nyt vierailun ajankohdaksi esitetään kesäkuun puoliväliä, jolloin kaupungissa järjestetään ystävyyskaupunkiyhteistyön juhlat.

Uuttakaupunkia Novgorodissa edustavat 13-14.6. kaupunginhallituksen jäsen Jaana Vasama, kaupunginvaltuutettu Heikki Wala, kaupunginjohtaja Atso Vainio sekä opetus-ja kulttuuritoimenjohtaja Inkeri Parviainen.

Lisäksi kaupunginhallitus kutsui Novgorodista nelihenkisen delegaation Uuteenkaupunkiin 29-31.7. Silloin täällä Uudessakaupungissa juhlitaan ystävyyskaupunkiyhteistyötä.