Moottoripyörävarkaan matka päättyi kolariin

0

Varastetulla moottoripyörällä liikkeellä olleen miehen taival päättyi kolarointiin henkilöauton kanssa. Kolarissa uusikaupunkilainen motoristi loukkaantui ja hänet vietiin sairaalaan hoidettavaksi. Myöhemmin ilmeni, että varastettu moottoripyörä oli kilvetön, kuskilla ei ollut voimassa olevaa ajo–oikeutta ja hänen hallustaan löytyi huumausaineita.

Tapahtumaketju sai alkunsa, kun henkilöautolla liikkeellä ollut uusikaupunkilaismies oli ollut tulossa Vakka-Suomenkatu 2:n pihaliittymästä, kärkikolmion takaa, Honkatielle aikomuksenaan kääntyä vasemmalle Hakametsän suuntaan. Kuljettaja oli kertomansa mukaan varmistanut ettei Honkatiellä ole tulossa ketään ja ajanut sitten risteykseen. Ollessaan jo osittain Honkatiellä hän oli havainnut moottoripyörän tulevan kovaa vauhtia Hakametsän suunnasta.

Moottoripyöräilijä oli jarruttanut voimakkaasti ja kaatunut hieman ennen kuin oli törmännyt auton vasempaan etukulmaan. Moottoripyörä oli jättänyt lähes 30 metriä pitkän jarrutusjäljen ennen törmäystä. Onnettomuuspaikalla on 40 km/h nopeusrajoitus.

Asiaa tutkitaan moottoripyörän kuljettajan osalta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, rattijuopumuksena, huumausaineen käyttörikoksena, huumausainerikoksena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta sekä moottorikulkuneuvon käyttövarkautena. Autoilijan osalta asiaa tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena sekä vammantuottamuksena.