Neljännesvuosisata Merefestejä

0

Satoi tai paistoi ensi viikonloppuna vietettävä Merefesti tuo kesän Uuteenkaupunkiin. Kaupunkifestaria vietetään jo 25. kerran. Joidenkin arvioiden mukaan se houkuttelee vuosittain jopa noin 15 000 kävijää.

Tapahtuman luonne on säilynyt alusta asti samanlaisena, vaikka järjestelyvastuu onkin vuosien aikana vaihtunut. Nyt toteutuksesta vastaa ensimmäisen kerran keväällä perustettu yhdistys Merefesti ry, joka koostuu yrittäjistä ja paikallisista viihdealan toimijoista. Yleishyödyllisen yhdistyksen tarkoituksena on saada siihen mukaan väkeä yhdistyksistä, urheiluseuroista, seurakunnasta ja kaupungin organisaatiosta. Yhdessä tekemällä saadaan paljon aikaan.

Onnistunut tapahtuma vaatii energisen tekijöiden joukon ja innokkaat kävijät. Yleisöltä saatava palaute on tärkeää. Kun tapahtuma on järjestetty niinkin monta kertaa kuin Merefesti, matkan varrelle osuu yleisömenestyksiä ja myös niitä vähemmän onnistuneita tapahtumia. Järjestäjien kannattaa kuunnella herkällä korvalla kävijöiden kokemuksia ja kehitysehdotuksia. Suuren yeisön pitää toki muistaa, että näinkin ison tapahtuman takana on paljon työtä, eikä mikään synny itsestään. Eli järjestäjien on pidettävä jalat tukevasti maassa.

Ilahduttavaa on, että mukana on paljon paikallisia ja lähiseudun esiintyjiä. Merefesti tarjoaakin loistavan foorumin tuoda esiin lahjakkuuksia ja kykyjä, joita löytyy omasta takaa runsaasti muun muassa musiikin saralla.

Tapahtumiin voi osallistua vain hengaillen ja katsoa avoimin mielin, mitä vastaan tulee. Tarkempi ohjelmaan tutustuminenkin kannattaa, sillä edessä oleva viikonvaihde tarjoaa monenlaista: kaupunkia elävöittävät markkinahulinan lisäksi muun muassa liikuntatapahtumat, musiikki, taikuus, taide ja teatteri.

Tapahtuman takana on paljon työtä, eikä mikään synny itsestään.