Nuoret ovat saaneet töitä

0

Toukokuun lopun työttömyystilastoilla oli iloista kerrottavaa Vakka-Suomeen ja myös Uuteenkaupunkiin. Vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna nuorten työttömyys on laskenut koko Vakka-Suomessa 24,1 prosenttiyksiköllä. Nyt toukokuun lopussa Vakka-Suomessa oli nuorista työtä vailla 88, kun heitä vuosi sitten oli 116.

Uudessakaupungissa 56 nuorta etsi työtä toukokuun lopulla. Nuoria työttömiä oli vuosi sitten Uudessakaupungissa 70.

Työttömyysaste koko Vakka-Suomessa oli pysynyt aivan samana vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna eli 7,8 prosentissa. Seutukunnan sisällä työttömyysasteiden kehitys vaihteli, vain Vehmaalla työttömyysaste oli pysynyt tarkasti samoin lukemissa kuin vuosi sitten eli 7,2 prosentissa.

Eniten työttömyysaste oli vuodessa pudonnut Kustavissa, jossa pudotusta oli 2,1 prosenttiyksikköä. Kustavin työttömyysaste oli nyt toukokuun lopussa 7,9 prosenttia. Laitilassa, Pyhärannassa ja Taivassalossa työttömyysaste oli noussut vuoden takaiseen tilanteeseen nähden. Uudessakaupungissa työttömyysaste oli vuodessa pudonnut 0,6 prosenttiyksikköä.

Yli 50-vuotiaiden työttömien määrä Vakka-Suomessa on vuoden aikana pysytellyt hyvin samoissa lukemissa. Nyt toukokuun lopussa määrä oli vain 4,3 prosenttiyksikköä korkeampi kuin vuosi sitten. Yli 50-vuotiaita työttömiä oli koko Vakka-Suomessa 563.

Yli vuoden työttömien määrä Vakka-Suomessa on myös pysytellyt hyvin samoissa lukemissa kuin vuosi sitten. Pitkäaikaistyöttömiä toukokuun lopussa Vakka-Suomessa oli 287.