Kesäteatteri kuuluu kesään

0

Suomen kesään kuuluvat ehdottomasti kesäteatterit. Me suomalaiset rakastamme kesäteattereita. Kesäinen ilta, luonto ja useimmiten kepeä näytelmä takaavat katsojille elämyksen lisäksi hyvän mielen. Tosin tunnelmaa sävyttää myös suomalainen sää, joka voi antaa taivaan täydeltä sadetta katsojien niskaan tai hyttyset, jotka purevat käsivarsia.

Kesäteatterit ovat säiden armoilla ja moni ulkosalla oleva teatteri on kesäkuussa kärsinyt kylmistä säistä ja vesisateista. Katsojat osaavat kyllä onneksi varautua, eivätkä anna huonojen ilmojen haitata teatterielämystä.

Meillä Vakka-Suomessa on lähes jokaisella paikkakunnalla kesäteatteri ja osassa useampikin. Uudessakaupungissakin niitä on tänä kesänä kaksi; Teatteriryhmä Lentävän Lokin näytökset Kaupunginlahden rannassa ja Pyhämaan Suviteatterin esitykset Pyhämaan Nuorisoseurantalon ulkonäyttämöllä. Pyhämaassa esitykset pyörähtävät käyntiin huomenna sunnuntaina.

Kesäteatterin anteja on tarjolla runsaasti Uudenkaupungin ulkopuolellakin. Laitilassa pyörii Kaivolan kesäteatteri- esitykset. Ja jos vähän kauemmaksi haluaa, niin mm. Raumalla, Naantalissa ja Turussa on lisää tarjontaa. Suomi on kesällä pullollaan kesäteattereita.

On ihailtavaa, kuinka harrastajanäyttelijät jaksavat vuodesta toiseen antaa vapaa-aikansa teatterille. Harjoitusjaksot alkavat jo keväällä ja näytökset täyttävät kesää. Heidän innostuksesta, palosta ja kiinnostuksesta voi katsojat nauttia ja ilahtua kesäillassa.