Kulttuurianti laajenee Vakka-Suomessa

0

Vakka-Suomi on saanut uuden, mielenkiintoisen lisän kulttuuritarjontaansa. Kustaviin on perustettu sirkustaiteen keskus SirkusStudio, joka tarjoaa ympäri vuoden sirkusteemaisia tapahtumia. Sirkuksen juuret ovat jo Rooman valtakunnassa ja nykyaikainen sirkus syntyi 1700-luvun Englannissa. Suomalainen sirkustoiminta alkoi ranskalaisen taitoratsastusryhmän esiintymisestä Turussa kesällä 1802. Seuraavina vuosikymmeninä Suomi saavutti pysyvän aseman ulkomaisten sirkusseurueiden läpikulkumaana niiden matkatessa Tukholmasta Pietariin.

SirkuStudion avajaisia vietettiin Kustavissa viime viikolla. Taustalla ovat maailmankuulusta Cirque du Soleilista tutut trapetsitaiteilija Pauliina Räsänen ja maailmanmestariakrobaatti Slava Volkov. SirkusStudion sirkustalo on rakennuksena jo näkemisen ja kokemisen arvoinen. Hanke on oiva esimerkki luovuudesta, periksiantamattomuudesta ja omaan työhönsä uskomisesta.

Koko heinäkuun ajan on vakkasuomalaisilla ja varsinaissuomalaisilla mahdollisuus nauttia Saariston Sirkusfestivaalista. Viime lauantaina oli ArtTeatron uusimman sirkusesityksen Primadonnan ja Voimamiehen ensi-ilta. Ja huikeita esityksiä on joka heinäkuun viikonloppu.

Ensimmäinen sirkusfestivaali tarjoaa näkemistä ja kokemista kaikenikäisille. Ohjelmassa on mm. naisten ilma-akrobatia treeniä, äijäsirkusta, seniorisirkusta ja lasten sirkusleirejä.

Suomessa sirkustaide tunnustettiin taidemuodoksi 2000-luvun käänteessä. Hyvä näin, sillä Sirkusfestivaali ja SirkusStudio ovat tästä taidemuodosta loistava osoitus.