Loistava osuuskunta

0

Uudenkaupungin seutu on saanut uuden osuuskunnan, jolle soisi laajasti jäseniä ja asiakkaita. Makuvakka on uusikaupunkilaisten ruokaosaajien perustama osuuskunta. Sen tarkoituksena on edistää paikallisten tuottajien ideoimien tuotteiden syntymistä ja tukea tuotteen matkaa kuluttajilleen. Osuuskunta pyrkii helpottamaan ja edistämään lähiruoan tuotantoa ja saatavuutta.

Makuvakka tarjoaa elintarvikealan yrityksille tai yrittäjiksi aikoville mahdollisuuden liiketoiminnan aloittamiseen ja kehittämiseen pienin investoinnein. Yhteisenä tavoitteena on paikallisen raaka- aineen jalostamisen lisääminen ja jalostusarvon nosto ja se, että ruokasesonkeja hyödynnettäisiin mahdollisimman laajasti ja tehokkaasti. Uudenkaupungin seudullahan on paljon raaka-aineiden tuottajia, niin vihannesten, juuresten, marjojen, lihan kuin kalankin.

Osuuskunta on vuokralaisena Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tyhjiksi jääneissä ravintokeskuksen tiloissa. Tiloista on muokattu erilaisia valmistuskeittiömoduuleita, joita elintarvikealan yrittäjät voivat vuokrata. Tarvittavan tilan voi vuokrata päiväksi, viikoksi tai kuukaudeksi, tarpeen mukaan. Tilassa voi tehdä koetuotantoeriä tai jopa pieniä sarjoja. Tiloista löytyy laitteet leivontaan, paistamiseen, keittämiseen, sekoittamiseen ja vakuumipakkamiseen pienessä tuotantomittakaavassa. Siellä on myös kylmiö- ja pakastintilaa.

Tavoitteena on siis yhdistää alkutuottajat, jalostajat, ravintolat, suurkeittiö, logistiikka ja koulutus joko mukaan osuuskuntaan tai toimimaan osuuskunnan tiloissa. Loistavaa.