Makuvakka-osuuskunta pureutuu lähiruokaan

0
Makuvakka on uusikaupunkilaisten ruokaosaajien perustama osuuskunta. Sen tarkoituksena on edistää paikallisten tuottajien ideoimien tuotteiden syntymistä ja tukea tuotteen matkaa kuluttajalle. Osuuskunta pyrkii helpottamaan ja edistämään lähiruoan tuotantoa ja saatavuutta. Osuuskunta perustettiin tämän vuoden huhtikuussa. Idea osuuskunnasta sai alkunsa Ukipoliksesta. Ukipoliksessa elintarvikealan kehittämishankkeita vetänyt Heidi Jaakkola oli jo useaan otteeseen elintarvikeyrittäjien kanssa keskusteluissa törmännyt samaan ongelmaan; pienimuotoisen lähiruokatuotannon aloittamisen kannattavuus kaatuu suuriin alkuinvestointeihin, sillä elintarvikelainsäädännön vaatimukset täyttävät tilat ovat kalliit.
Makuvakan aktiiveja tällä hetkellä ovat Heidi Jaakkola (vas), Veikko Karvinen, Jani Tanner, Paul-Erik Hakkarainen ja Simo Reijonsaari. Isoja kaappiuunejakin tiloista löytyy kolme.

Makuvakka on uusikaupunkilaisten ruokaosaajien perustama osuuskunta. Sen tarkoituksena on edistää paikallisten tuottajien ideoimien tuotteiden syntymistä ja tukea tuotteen matkaa kuluttajalle. Osuuskunta pyrkii helpottamaan ja edistämään lähiruoan tuotantoa ja saatavuutta.

Osuuskunta perustettiin tämän vuoden huhtikuussa. Idea osuuskunnasta sai alkunsa Ukipoliksesta. Ukipoliksessa elintarvikealan kehittämishankkeita vetänyt Heidi Jaakkola oli jo useaan otteeseen elintarvikeyrittäjien kanssa keskusteluissa törmännyt samaan ongelmaan; pienimuotoisen lähiruokatuotannon aloittamisen kannattavuus kaatuu suuriin alkuinvestointeihin, sillä elintarvikelainsäädännön vaatimukset täyttävät tilat ovat kalliit.

Lue lisää 16.7.2015 lehdestä