Sade syö matkailua

0

Uudenkaupungin kesään kuuluvat kiinteästi lomalaiset; kesämökkiläiset ja kesävieraat. Kaupunki on saanut mainetta mukavana ja viihtyisänä kesäkaupunkina, joka tarjoaa monenlaista kävijöilleen ja asukkailleen. Me kaupunkilaiset olemme myös tottuneet siihen, että kaupunkimme kuhisee kesällä lomalaisia. Vierasvenesatama on ollut juhannuksesta aina heinäkuun loppuun asti täynnä veneitä, iltatorit ovat levittäytyneet Kaupunginlahden rannalle, kaupoissa ja ravintoloissa on ollut vilkasta, linja-autot ovat kierrättäneet vierailijaryhmiä puutalokaupunkimme kaduilla.

Matkailijat ja myös kaupunkilaiset ovat turvanneet kesällä lukuisien ravintoloidemme tulosta koko vuodeksi. Kesä on taannut Uudenkaupungin palvelujen laajuuden ja monipuolisuuden myös talvikuukausille.

Sateinen ja kolea kesä on pitänyt kesäterassit miltei tyhjillään. Ravintoloitsijat ovat syystä pettyneitä. Sateiden taloudelliset vaikutukset ovat olleet mittavia. Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry on arvioinut julkisuudessa, että koko ravintola-ala menettää myyntiä kolean ja sateisen kesän vuoksi yhteensä satoja miljoonia euroja.

Sade ja koleus eivät yksin ole syöneet ravintoloiden tulosta. Kolea kesä on näkynyt lähes jokaisella alalla, joka nojaa aurinkoiseen ja ja lämpimään kesään. Merellä ei näy aikaisempien kesien määriä veneitä. Leirintäalueilla ja hotelleissa ei ole yöpyjiä. Kesäteatterit ja huvipuistot ovat kärsineet kävijäkadoista.
Onneksi meillä on vielä alkamassa Crusell-viikko, joka on tuonut kuulijoita Uuteenkaupunkiin kauempaakin. Ja jos se kesä alkaisi elokuussa.