Heinäkuun sade-ennätys Uuteenkaupunkiin

0
Heinäkuussa sadepäiviä riitti.
Heinäkuussa sadepäiviä riitti.

Heinäkuun suurin vuorokautinen sademäärä, 70,4 mm mitattiin 7. heinäkuuta Uudenkaupungin vesilaitoksella. Keskimäärin koko heinäkuu oli Suomessa tavanomaista sateisempi vaikka sademäärissä esiintyikin suuria eroja. Suurimmat sademäärät mitattiin Ahvenanmaalla, länsirannikolla ja Kainuussa. Vähiten vettä kertyi taas Perämeren rannikolla ja aivan pohjoisimmassa Lapissa, missä jäätiin noin puoleen tavanomaisesta sademäärästä.

Ilmatieteen laitoksen tilastojen mukaan heinäkuun korkein lämpötila, 31,4 astetta, mitattiin Kouvolan Utissa 3. päivänä. Hellepäiviä kertyi heinäkuussa kolme, ja koko kesän aikana niitä on kertynyt kaikkiaan vain neljä, mikä on toiseksi vähiten vuodesta 1959 alkaen tarkasteltuna. Vähemmän hellepäiviä on ollut ainoastaan vuonna 1962, jolloin niitä oli koko kesän aikana kolme. Kuukauden alin lämpötila, -1,7 °C, mitattiin Sallan Naruskassa 6. päivänä. Maan eteläosassakin oli muutamia kylmiä öitä, jolloin esiintyi paikoin hallaa.