Humalaiset miehet joutuivat merihätään

0

Kahden humalaisen miehen yöllinen vesiskootteriajelu päättyi skootterin kaatumiseen ja karkaamiseen Hakkenpäänaukolla. Veden varaan joutuneet miehet joutuivat eroon toisistaan, mutta heistä toinen onnistui uimaan läheiseen saareen ja hälyttämään apua paikalla olleiden mökkiläisten avustuksella.

Toista miestä etsimään lähtivät niin Nauvon kuin Susiluodon merivartioasemien partiot, vartiolaiva Uiskon venepartio kuin päivystävä meripelastushelikopteri. Lisäksi hälytykseen osallistui useita pelastuslaitoksen yksiköitä, kaksi ambulanssia, poliisipartio ja FinnHems -lääkärihelikopteri.

Kadonnut mies ja karkuteille lähtenyt vesiskootteri löytyivät toisen saaren rannasta. Molemmat miehet kärsivät lievästä hypotermiasta, mutta selvisivät muuten onnettomuudesta vammoitta. Meripelastuskeskuksen arvion mukaan se, että miehillä oli turmahetkellä yllään pelastusliivit, pelasti todennäköisesti heidän henkensä. Kun miehet olivat joutuneet veden varaan, oli heidän vesiskootterinsa jatkanut matkaa ilman kuljettajaa, koska ns. tappokytkin ei ollut kiinnitettynä.

Onnettomuus sattui lauantaiyönä kello yhden jälkeen. Molemmat miehet olivat tapahtumahetkellä humalassa ja toista heistä epäillään vesiliikennejuopumuksesta.