Maastopyöräily houkutteli parisataa kisaajaa

0
Lähdössä 60 kilometrin lenkille.
Lähdössä 60 kilometrin lenkille.

Pollin pihalla Taivassalossa, Team Kotikallion MTB-radalla kilpailtiin lauantaina maastopyöräilyn maratoncupin pisteistä sekä nuoremmissa sarjoissa Kultaisen kammen osakilpailussa. Mukana oli tietenkin myös kuntosarjat. Osanottajia kisa keräsi tänä vuonna noin 200.
– MTB Green Race -kisa järjestetään nyt neljännen kerran. Alku oli vaatimaton, mutta viime vuonna, kun kisasta tuli maratoncupin osakilpailu, osanottajamäärä kasvoi valtavasti, tänä vuonna ei ihan viime vuoden lukuihin päästy, kertoo kilpailun johtaja Janita Richartz.
Suurin satsaus mastopyöräilykilpailussa pitää tehdä rataan. Taivassalon lenkki on 15 kilometriä pitkä, osa reitistä kulkee pikkuteitä ja valmiita polkuja, mutta vaativuuden lisäämiseksi reitti kulkee myös metsissä ja kallioilla.
– Rata on joka vuosi hieman erilainen, teemme siihen koko ajan parannuksia ja vaarallisia paikkoja tehdään turvallisemmaksi.

Lue lisää 1.9.2015 lehdestä