Moottoripyöräilijä ajoi hurjaa ylinopeutta

0

Uusikaupunkilaismies syyllistyi maanantaina ennen kello 13 Laitilassa Eurantiellä mm. törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta.

Poliisimoottoripyörä ajoi Laitilasta Euran suuntaan, kun Kivijärven kohdalla 100 km/h nopeusrajoitusalueella sitä vastaan tullut moottoripyörä ajoi tutkaan 175 km/h. Poliisimoottoripyörä kääntyi vastaan tulleen pyörän perään kytkien hälytys- ja pysäytyslaitteet päälle.

Suontaan kohdalla ollut poliisipartio antoi moottoripyörälle pysähtymiskäskyn, mutta pyörä jatkoi matkaa Laitilan suuntaan. Padontien kohdalla ollut poliisipartion auto yritti hidastaa taakseen tulleen moottoripyörän vauhtia, jolloin motoristi yritti kääntyä vasemmalle Leinmäen suuntaan. Kun poliisipartio esti kääntymisen, moottoripyörä ohitti poliisiauton oikealta ja jatkoi taas Laitilan suuntaan ajoaan.

Tässä vaiheessa poliisimoottoripyörä saavutti pakenevan moottoripyörän ja mittasi sille parhaimmillaan nopeutta noin 225 km/h. Lähellä Laitilaa moottoripyöräilijä joutui hiljentämään edellä ajaneen auton vuoksi, jolloin poliisimoottoripyörä ajoi sen rinnalle antaen pysähtymiskäskyn, jota moottoripyörän kuljettaja tällä kertaa totteli.

Moottoripyörän kuljettajaksi osoittautui uusikaupunkilainen mies, joka oli aiemmin päivällä Eurassa menettänyt ajo-oikeutensa. Miestä epäillään myös poliisimiehen antaman pysähtymismerkin noudattamatta jättämisestä.