Uudestakaupungistakin löytyy fossiileja

0
Suomalaisia fossiileja.
Suomalaisia fossiileja.

– Suomessa ei ole koskaan ollut tutkijaa, joka olisi vakavissaan kiinnostunut näistä fossiileista. Eikä paleontologeja ole kuin kourallinen ylipäätään, kertoo Björn Kröger. Hän on Luonnontieteellisen keskusmuseon paleontologisten kokoelmien uusi kuraattori.

Kröger on syntyperältään saksalainen esihistoriallisten merieläinten asiantuntija. Nyt Kröger on harrastajien ja ulkomaisten tutkijoiden tuella selvittämässä, mitä Suomessa tapahtui ordoviikkikaudella eli noin 450 miljoonaa vuotta sitten.

Uusikaupunki on yksi paikka aloittaa. Entinen Paleontologian museon intendentti Anneli Uutela raportoi Suomen Geologisen Seuran aikakauslehdessä keränneensä ordoviikkikautisia fossiileja sisältäviä kiviä Kalannista, Pyhärannasta, Kustavista ja Pyhämaalta vuonna 1995.
Sen koommin kukaan ei niitä olekaan tutkinut.

Lue lisää 27.8.2015 lehdestä