Kalastajaperheessä valmistellaan syysmarkkinoita kovalla tohinalla

0
Anne Rantamaa tulee markkinoille myymään, valmistelutöissä avustaa myös Veli-Matti Rantamaa.
Anne Rantamaa tulee markkinoille myymään, valmistelutöissä avustaa myös Veli-Matti Rantamaa.

Vesi herahtaa kielelle kalastaja Veli-Matti Rantamaan ja hänen vaimonsa Annen yrityksessä Pyhämaalla. Pienessä kalanjalostamossa purkitetaan parhaillaan Uudenkaupungin syysmarkkinoille meneviä tuotteita, muun muassa paikan erikoisuutta, marinoitua lohta. Herkullisen näköiset purkit saavat vielä viime silauksen, kun Anne lusikoi päälle tuoksuvaa, syvänvihreää tilliä.
Syysmarkkinoilla on yhä tärkeä merkitys kalatalousyrittäjälle. Markkinatuotteiden valmistaminen aloitetaan noin viikkoa aiemmin silakkajalosteilla.
– Tietysti olemme suolanneet silakat jo paljon aikaisemmin, Veli-Matti Rantamaa sanoo. Purkitetut silakkatuotteet, samoin kuin marinoitu lohi ovat aikaisempina markkinavuosina menneet parhaiten kaupaksi. Savukalaakin ostetaan, mutta syysmarkkinoilta odotetaan usein kuitenkin jotain erikoisempaa.
– Meillä on silti mukana myös perinteistä suolasilakkaa, sitäkin halutaan. Tosin nuoret eivät sitä juuri osta, he eivät ehkä tiedä, mitä kaikkea suolasilakasta voisi tehdä, Anne Rantamaa toteaa.

Lue lisää 01.10.2015 lehdestä