Purjevene tuhoutui karilleajossa

0
Purjevene tuhoutui vasten kalliorantaa. Kuva: Rajavartiolaitos
Purjevene tuhoutui vasten kalliorantaa. Kuva: Rajavartiolaitos

Purjevene upposi karilleajon seurauksena Uudenkaupungin edustalla lauantaina iltapäivällä. Veneessä oli tapahtumahetkellä yksi henkilö.

Mieshenkilö soitti hätäkeskukseen, josta puhelu välitettiin Turun meripelastuskeskukseen. Pelastustehtävään hälytettiin Rajavartiolaitoksen meripelastushelikopteri Turusta, partiovene Susiluodon merivartioasemalta sekä meripelastusseuran vene Uudestakaupungista.

Pelastusyksiköiden saapuessa paikalle vene oli ajautunut Kivikarin rantaan, ja oli jo melkein kokonaan uponnut. Meripelastushelikopteri laski pintapelastajan saarelle, josta hän sai avustettua veneessä olleen henkilön maihin. Henkilö ei loukkaantunut tilanteessa ja hänet kuljetettiin helikopterilla Uuteenkaupunkiin. Henkilöllä oli pelastusliivit puettuna.

Vene tuhoutui kalliorantaa vasten täysin.